Περί λειτουργίας

Εποχιακες τασεις και marketing στην υγεια: πως θα μπορουσαν να ενισχυσουν τις πωλησεις σας

Οι εποχιακές τάσεις και διαθέσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες marketing για κάθε είδους εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών, ποσο μαλλον για τον κλαδο της υγειας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν η άφιξη φωτεινότερων συνθηκών, οι αυξημενες θερμοκρασίες και οι μεγαλυτερης διαρκειας ημέρες αναδεικνύουν κάθε είδους ενθουσιασμό και πρόβλεψη για το τι θα μπορούσαν να φέρουν οι προσεχείς μήνες.

Η αυγή της άνοιξης, για παραδειγμα, συνδέεται με την αίσθηση της φρεσκάδας, της νεωτερικότητας και της ζωτικότητας. Για πολλούς ανθρώπους, η αρχή αυτής της σεζόν σχεδόν αισθάνεται σαν την αρχή ενός εντελώς νέου έτους.

Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες για οδοντιατρεια και ιατρεια που προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες υγιεινής και αισθητικης. Η λεύκανση των δοντιών και οι αισθητικες επεμβασεις, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ελκυστικές για όσους θέλουν να πάνε στους πιο ζεστούς μήνες αναζητώντας τα καλύτερα τους και οι αφίσες με θέμα την εποχικότητα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον τέλειο τρόπο για να προωθήσουν αυτές τις θεραπείες.

Μέχρι τη στιγμή που το καλοκαίρι κυλά γύρω, πολλοί άνθρωποι είναι καλά και πραγματικά στη διάθεση να ξοδεύουν τόσο χρόνο από την κοινωνικοποίηση, πάρτι και να δοκιμάζουν νέα πράγματα, όπως μπορούν.

Αυτή η εποχή απαιτεί συχνά μια εντελώς νέα ντουλάπα, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν ρούχα που όχι μόνο ταιριάζουν στις καιρικές συνθήκες, αλλά εξασφαλίζουν ότι φαίνονται καλά ενώ απολαμβάνουν τον ήλιο.

Οι οδοντιατρικές υπηρεσιες για παραδειγμα, μπορούν να αξιοποιήσουν το παραδειγμα "καλοκαιρινο μακιγιάζ" αποδεικνύοντας πως οι θεραπείες αισθητικης αποκαταστασης μπορούν να προσφέρουν την τέλεια τελική αφή σε μια λαμπερή και ζωντανή εποχιακά εμφάνιση.

Για το εσωτερικο του οδοντιατρειου (υφισταμενοι ασθενεις), εν προκειμενω:

Οι αφίσες είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους παρουσίασης των υπηρεσιών που αφορούν το εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, όπως την ορθοδοντικη αποκατασταση δοντιών και τα λευκά σφραγίσματα. Οι καλά σχεδιασμένες αφίσες, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να προσελκύσουν την προσοχή και να δείξουν πώς η κοσμητικη αποκατασταση μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη συνολική εμφάνιση ενός ατόμου.

Αντιστοιχα, για την προσελκυση νεων ασθενων, αντιστοιχοι στοχοι και εικαστικα θα μπορουσαν να εφαρμοσθουν για τα social media και την ευρυτερη προωθηση στο διαδικτυο.

Πολλές βιομηχανίες προσπαθούν να βρουν καλές ιδέες εποχιακού περιεχομένου, αλλά αγωνίζονται να καταλάβουν πώς να ταιριάζουν με την εποχή στο εμπορικό σήμα. Στην υγειονομική περίθαλψη, έχετε πολύ πιο εύκολη δουλειά. Οι διαφορετικές εποχές φέρνουν μαζί τους ορισμένες ιδιαίτερες ανησυχίες περί υγειονομικής περίθαλψης. Όσοι εργάζονται σε νοσοκομείο θα δουν και θα εξοικειωθούν με τις ετήσιες εποχιακές τάσεις που φέρνουν τους ανθρώπους μέσα. Αυτό σας δίνει πολλή δουλειά και όχι μόνο με την προσεχή περίοδο των διακοπών.

Καθίστε με τους συνεργατες σας και "περάστε" κάθε μήνα του έτους, θέματα brainstorming που θα είναι σχετικά με τους ασθενεις σας την εποχή εκείνη. Σκεφτείτε τα θέματα στα οποία ακούτε τους φίλους και την οικογένεια που διαμαρτύρονται σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Θα βρείτε κατά πάσα πιθανότητα εύκολο να παράγετε μια μακρά λίστα θεμάτων που μπορούν να μετατραπούν σε σχετικό εποχικό περιεχόμενο.

Αν αντιμετωπιζετε δυσκολια, επικοινωνηστε μαζι μας στο 2109658356 η μεσω email και θα σας ενημερωσουμε για το πως μπορουμε να σας βοηθησουμε!